Początki z Hula

Hooping, hula hop, hulanie...
Anka.

Początki z Hula

Post autor: Anka. »

Wczoraj przysłali mi moje pierwsze hula hoop i strasznie chcę się nauczyć nim kręcić, tak by dojść do perfekcji i móc "przenieść" się na ogniowe hula. W związki z tym mam pytanie ile Wam zajęło opanowanie podstawowych umiejętności i późniejsza nauka trików? I czy znacie jakieś pomocne filmiki lub strony internetowe z tym związane?

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :D
Awatar użytkownika
Emi.
**
Kontakt:

Post autor: Emi. »

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... GZGtp43WLR
to jej playlista sensownych tutoriali dla początkujących. Na kanale Hoop Dance Warsaw są też inne playlisty, jeśli będziesz chciała uczyć się bardziej zaawansowanych rzeczy :)
Hoop Dance Warsaw - a tu zapraszam na facebooku, wstawiamy dobre filmy i info o warsztatach na bieżąco ;) a jeżeli mieszkasz w Łodzi, to polecam HulaŁódź
Nie da się uśrednić czasu nauki, to kwestia indywidualna. Może ci to zająć 3 miesiące, może też zająć rok. Jeśli jesteś nastawiona na ogniowe hula, to dopasuj swoje treningowe ciężarem tak, żeby nie przeżyć potem "szoku" podczas przestawiania się z jednego na drugie.
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2015 2:26 pm przez Emi., łącznie zmieniany 1 raz.
Kora82
.

Post autor: Kora82 »

Ogniowe hula to dla mnie naprawdę duży hardkor... ale może kiedyś spróbuję.
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2016 9:29 am przez Kora82, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ