Jak w temacie - szukam osób z całej Polski tańczących z hula hoopem w celu wymiany porad i doświadczeń Ja chętnie pouczę także na żywo, o ile są zainteresowani z okolic Rzeszowa
Sama mam kilka pytań na które nie znam jednoznacznej odpowiedzi
szkoda...ja z Łodzi i dopiero się zaczęłam uczyć.Czekałam na taki temat bo jak przeglądałam na forum to słabo, także myślę że możnaby kontynuować, dodawać filmiki, strony pozdro
aaa....dodam jedno pytanie; czy można samemu zrobić rozkładane HH? (jak rozmyślałam przy mamie powiedziała "na pewno takie co raz rozłożysz i już więcej nie złożysz")
hej, w Lublinie jest kilka osób (coraz więcej ) niestety chyba mamy do siebie spory kawałek. Ale jak masz ochotę to zapraszamy na najbliższą konwencje do Lublina
Co do nauki przez filmiki to jasne - mogę nagrywać interesujące Cię kwestie krok po kroku i wrzucać na youtube, jeśli będę sama umiała Mam też fantastyczną książkę po polsku z instruktażem na DVD, wydaną w tym roku - POLECAM przeogromnie !
Nimuee - tak się składa, że w Lublinie mam seminarium magisterskie jeszcze, bo kończę tam studia Chętnie bym się spotkała, może by tak iść z kółkami w okolice imprez juwenaliopodobnych i zrobić nieco kolorowego zamieszania ? Napiszę Ci na priv, kiedy jestem.
@Morgana - jak się kręcisz z hula hopem i chcesz zacząć się jeszcze dodatkowo kręcić w kółko, to kręćki w głowie i nudności gwarantowane Wpatrywanie się w jeden punkt pomaga już jak się mi zakręci w głowie, a ja szukam co zrobić, żeby w ogóle mi się nie kręciło od kręcenia
Przykładowo popatrz na ten filmik - odczuwam respekt dla wytrzymałości:
Dokładnie tak jak mówi Tequila, poza tym wydaje mi się że to mija z czasem. Na początku też chyba miałam z tym problem, a teraz już jakoś nie, chociaz nic specjalnego z tym kierunku nie robiłam.
Od jakiegoś czasu próbuje kręcenia na biuście według sposobu z kręceniem górną częścią tułowia.Hula podjeżdża w górę, dochodzi do biustu i kończy się na obcieraniu o "wyżyne" . Teraz zaczęłam próby z pomocą rąk, ale chciałabym umieć tą pierwszą wersje. Pytanie następujące - Czy z dużym biustem uda mi się kręcić w ten sposób?Podzielcie się doświadczeniem, z góry dzięki za odpowiedź
Pewnie, że tak. Gdzieś nawet widziałam tutorial z panią większych rozmiarów, ale nie mogę go teraz znaleźć. Pewnie każdy woli inaczej się uczyć, ale mi łatwiej było najpierw nauczyć się kręcenia na biuście z rękami na zewnątrz, potem podnoszenia kółka rękami na biust i utrzymywania go na górze już z rękami wewnątrz. Powodzenia
Też widziałam filmik z krągłą panią, sorry za zwierzenia ale moje nie są takie oklapłe i trochę trudno jednak to zrobić. Na razie uczę się z rękoma wewnątrz to zawsze bd o doświadczenie więcej a później pewnie lepiej pójdzie bez rąk ^^ dzięki
Też mam z tym problem. Raz że to mnie nieco boli, dwa że się ześlizguje, trzy że mi natura nie skąpiła i ciężko jest wrzucić kółko w ten obszar no i cztery że się boje, czy takie obijanie kółkiem nie ma wpływu czasami na jedrność piersi (negatywną, bo kółko treningowe jednak trochę waży), jak sądzicie ?
Ja nie sądzę żeby miało aż tak negatywny wpływ, zwłaszcza jak ma ktoś to już opanowane. Trzeba też zadbać o bielizne, uważam że taki usztywniany biustonosz jest lepszy od sportowego bo jednak chroni i hh nie naciska tak bardzo na biust.
A w ogóle to muszę kupić rurę na hh, ale mam problem ze znalezieniem nawet najzwyklejszych taśm samoprzylepnych do dekoracji. Tak pomyślałam że jeśli nie znajdę taśm to kupiłabym rurę pleksi, fajnie by chyba wyglądało ale czy funkcjonalnie to musiałabym się przekonać tyle że za 1m widziałam pleksi po 27zł