Szukam osób kręcących hula hoopem (taniec z hh)

Hooping, hula hop, hulanie...
hoopdancer
..

Szukam osób kręcących hula hoopem (taniec z hh)

Post autor: hoopdancer »

Jak w temacie - szukam osób z całej Polski tańczących z hula hoopem w celu wymiany porad i doświadczeń :) Ja chętnie pouczę także na żywo, o ile są zainteresowani z okolic Rzeszowa :)

Sama mam kilka pytań na które nie znam jednoznacznej odpowiedzi :|
Lessi
..

Post autor: Lessi »

szkoda...ja z Łodzi i dopiero się zaczęłam uczyć.Czekałam na taki temat bo jak przeglądałam na forum to słabo, także myślę że możnaby kontynuować, dodawać filmiki, strony ;) pozdro
aaa....dodam jedno pytanie; czy można samemu zrobić rozkładane HH? (jak rozmyślałam przy mamie powiedziała "na pewno takie co raz rozłożysz i już więcej nie złożysz") :D
Nimuee
.

Post autor: Nimuee »

hej, w Lublinie jest kilka osób (coraz więcej :-) ) niestety chyba mamy do siebie spory kawałek. Ale jak masz ochotę to zapraszamy na najbliższą konwencje do Lublina :)
hoopdancer
..

Lessi - pewnie można, ale wiąże się to z ciągłym sklejaniem od nowa, bo jak już złożysz, to musisz obkleić taśmą, żeby się nie rozleciało.

http://www.jasonunbound.com/hoops.html
http://hulahoop-dance.blogspot.com/2010 ... -hoop.html

Co do nauki przez filmiki to jasne - mogę nagrywać interesujące Cię kwestie krok po kroku i wrzucać na youtube, jeśli będę sama umiała :) Mam też fantastyczną książkę po polsku z instruktażem na DVD, wydaną w tym roku - POLECAM przeogromnie !

http://www.ksiegarniaklimczok.pl/ksiazk ... 38902375KS

Nimuee - tak się składa, że w Lublinie mam seminarium magisterskie jeszcze, bo kończę tam studia :) Chętnie bym się spotkała, może by tak iść z kółkami w okolice imprez juwenaliopodobnych i zrobić nieco kolorowego zamieszania ? :D Napiszę Ci na priv, kiedy jestem.
Awatar użytkownika
Tequila

Post autor: Tequila »

Ja coś tam jeszcze działam, więc jeżeli tylko zobaczymy się na żywo to bez problemu można rozwiać wszelkie wątpliwości.
hoopdancer
..

A macie jakieś metody na zapanowanie nad kręceniem się w głowie ?
Awatar użytkownika
Morgana

Post autor: Morgana »

Zatrzymać się i skupić wzrok w jednym punkcie. Ale właściwie od czego Ci się kręci w głowie?
Touri
**

Post autor: Touri »

W celu nauki, porad na wszelkie tematy i ogromnej ilości filmików proponuję www.hoopcity.ca
Jest tam też grupa z Polski :-)
Lessi
..

fajna stronka ;)
hoopdancer
..

Dzięki za stronkę :)

@Morgana - jak się kręcisz z hula hopem i chcesz zacząć się jeszcze dodatkowo kręcić w kółko, to kręćki w głowie i nudności gwarantowane :) Wpatrywanie się w jeden punkt pomaga już jak się mi zakręci w głowie, a ja szukam co zrobić, żeby w ogóle mi się nie kręciło od kręcenia :)

Przykładowo popatrz na ten filmik - odczuwam respekt dla wytrzymałości:

http://www.youtube.com/watch?v=AmQoXTowkgk
Awatar użytkownika
Tequila

hoopdancer, wokół własnej osi kręć się "małymi krokami" a nie od razu o 360st i powinno pomóc.
Awatar użytkownika
Morgana

Post autor: Morgana »

Dokładnie tak jak mówi Tequila, poza tym wydaje mi się że to mija z czasem. Na początku też chyba miałam z tym problem, a teraz już jakoś nie, chociaz nic specjalnego z tym kierunku nie robiłam.
hoopdancer
..

Dziwne...kręcę się małymi krokami i mam fix Knorr w głowie :help:
Lessi
..

Od jakiegoś czasu próbuje kręcenia na biuście według sposobu z kręceniem górną częścią tułowia.Hula podjeżdża w górę, dochodzi do biustu i kończy się na obcieraniu o "wyżyne" :D. Teraz zaczęłam próby z pomocą rąk, ale chciałabym umieć tą pierwszą wersje. Pytanie następujące - Czy z dużym biustem uda mi się kręcić w ten sposób?Podzielcie się doświadczeniem, z góry dzięki za odpowiedź ;)
Awatar użytkownika
Pan Banan

Post autor: Pan Banan »

Pewnie, że tak. Gdzieś nawet widziałam tutorial z panią większych rozmiarów, ale nie mogę go teraz znaleźć. Pewnie każdy woli inaczej się uczyć, ale mi łatwiej było najpierw nauczyć się kręcenia na biuście z rękami na zewnątrz, potem podnoszenia kółka rękami na biust i utrzymywania go na górze już z rękami wewnątrz. Powodzenia :)

Weronika
Lessi
..

Też widziałam filmik z krągłą panią, sorry za zwierzenia ale moje nie są takie oklapłe i trochę trudno jednak to zrobić. Na razie uczę się z rękoma wewnątrz to zawsze bd o doświadczenie więcej a później pewnie lepiej pójdzie bez rąk ^^ dzięki ;)
hoopdancer
..

Też mam z tym problem. Raz że to mnie nieco boli, dwa że się ześlizguje, trzy że mi natura nie skąpiła i ciężko jest wrzucić kółko w ten obszar no i cztery że się boje, czy takie obijanie kółkiem nie ma wpływu czasami na jedrność piersi (negatywną, bo kółko treningowe jednak trochę waży), jak sądzicie ?
Lessi
..

Ja nie sądzę żeby miało aż tak negatywny wpływ, zwłaszcza jak ma ktoś to już opanowane. Trzeba też zadbać o bielizne, uważam że taki usztywniany biustonosz jest lepszy od sportowego bo jednak chroni i hh nie naciska tak bardzo na biust.
A w ogóle to muszę kupić rurę na hh, ale mam problem ze znalezieniem nawet najzwyklejszych taśm samoprzylepnych do dekoracji. Tak pomyślałam że jeśli nie znajdę taśm to kupiłabym rurę pleksi, fajnie by chyba wyglądało ale czy funkcjonalnie to musiałabym się przekonać tyle że za 1m widziałam pleksi po 27zł ;/
Awatar użytkownika
Tequila

Przecież nie bez powodu porządne hula kosztują ok. 100zł...
Lessi
..

no tak, ale to niekoniecznie musi być aż tak porządne :D
ODPOWIEDZ